A szomszéd telek mindig zöldebb!

Rengetegszer látni és hallani, hogy szomszédok között vannak vitás helyzetek különböző dolgok miatt.

 

  1. Szigetelés időszaka van, sokszor a régebbi ingatlanokat nagyon a telekhatárra építették, ezért elkerülhetetlen a szomszédokkal való kommunikáció.
  2. Festéssel úgy szintén ez a helyzet, mind a kettőnél megoldás lehet persze azt a felét nem festik, nem szigetelik. De egy ingatlant teljes egészéében érdemes felújítani, nemcsak a szépség miatt, de energetikai szempontból is nagyon fontos a teljes szigetelés.
  3. Víz vezetékre való rákötés, néha itt is van, amikor a szomszéd telken kell ásni, áthúzni a csövet. Ilyenkor szintén van konfrontálódás.
  4. Kerítés építés, itt is lehetséges, hogy valamiért a szomszéd telken kell munkálkodni.
  5. Áthajlik a szomszédhoz a gyümölcsfánk, nem tudjuk leszedni. Ilyenkor egyszerű az eset, hagyjuk meg neki a gyümölcsöt. Nagyobb gond, ha levagdalja az összes átnyúló ágat, bár attól függ mekkora az átnyúlás veszélye.
  6. Gazos a porta, ez szintén dühítő lehet, ha magunk rendszerető emberek vagyunk. Ilyenkor érdemes egy magasabb, teli kerítést építeni. És hagyni, ha csalán tengerben szeretne élni, hadd tegye meg.
  7. Szorgalmi út, itt kénytelen elviselni a szomszéd az átjárást. Amúgy minden esetben a Pik szabályozza a szomszéd telekre való átjutást.
  8. Átnyúlik a szomszéd tetője hozzánk szintén gyakori probléma, ha zavar érdemes utána járni a dolognak.
  9. Szomszédra nyílik az ablakom, ha kedves a szomszéd jelzi ezt, hogy valamit odarak az ablakunk elé. A békesség kedvéért érdemes ilyenkor beszélni vele, vagy befalazni azt az 1 ablakot.                                                                                                                                                                                                                                                                                      Amint látjuk a szomszéddal való jó vagy rossz kapcsolat nagyon fontos életminőségünk szempontjából. Ha lehet kerüljük a vitás helyzeteket, próbáljunk együtt élni és elfogadni, hogy a másik más gondolkozású. És korrekt kommunikációval átbeszélni a vitás helyzeteket. Nem kell barátoknak lenni, de tiszteletben kell tartani más értékrendjét, életét.