Albérlő vs Tulajdonos!

Lehet áldás vagy átok egy-egy tulajdonos vagy albérlő. Sokszor, ha nem ismerős, barát költözik be ingatlanunkba akkor csak a vak szerencsében bízhatunk. De valamikor a közeli kapcsolat is lehet problémás, hiszen még, közös fedél alatt nem biztos, hogy laktunk ismerősünkel.

Gyakori problémák albérlőknél:

-Nem fizet időben

-Lelakja a lakást

-Megrongálja a bútorokat, eszközöket

-Ha főbérlős a lakás, folyamat hordja fel barátait vagy új párját. Utóbbinál kérdéses, ha kezd életvitelszerűvé válni, a rezsi megosztása-hiszen ott fürdik, laptopozik stb

-Bizonyos költségek fizetése, lásd közös költség biztosítási-felújítási részét ki fizeti

-Hangoskodó, főleg társasháznál kellemetlen, ha a többi lakó szól

-Nem engedi be a tulajt a lakásba

-Ha valamit elront, nem akarja megjavítani, egyből a tulajt keresi

-Kisállat tartás is általános vitaforrás

-Átadás-átvételkor a közüzemi órák állása

-Rezsit nem akarja megfizetni

Tulajdonosoknál gyakran felmerülő problémák:

-Kisállatot nem enged tartani

-Nem kedveli a dohányzást a házban

-Átadás-átvételkor közüzemi díjakon vitázik

-Folyton hívogatja az albérlőt a fizetés miatt

-Ha valami elromlik, nem akarja megjavítani

-Maga helyett akarja elvégeztetni a munkát egy esetleges társasházi közös kerti munkában

-Zaklatja, folyton ellenőrizgeti a lakókat

-Kisebb dolgokból is elefántot csinál

-Nem akar szerződést kötni az albérletről, így különböző támogatásoktól fosztja meg a lakóját

-Rezsi kérdés

Pár megtörtént eset: 

-Falból kiégett a vezeték, saját maga elkezdi csinálni a tulaj, mert minek a szaki, hiszen olcsóbb így. Persze nem működtek a dolgok utána (hűtő, mosógép).

-Másik villanyszerelésre szakosodott tulaj szintén kisebb hiba volt javítja, mikor persze kicsit megbizsergette az áram. Utána első gondolata. Szólok inkább egy szakembernek.

-Ablak kérdésben egy példa fa keretbe műanyag ablak-fa kirohadva. Szakit hívott ezt jelezte neki a szakemberek, és javasolt egy cserét. Tulaj elhajtja mit képzel, nem fejős tehén. Majd hív egy másikat, aki azt mondja jó ez így még javítható a helyzet. Tulaj: Na ő az én emberem

-Gázkonvektor tönkrement, anno majdnem ronggyá fagytam, persze már x.szer. Jelzem tulajnak, még egyszer kihívja a szakembert. Aki már a 6. után mondja neki végre cseréltesse már ki ez a konvektor. Már nem azért, mert nem szeret kijárni. De a lakókat sajnálja, hogy télen fagyoskodniuk kell. Mire sokadjára a tulaj kegyeskedett kicserélni a konvektort. Persze az albérlet árát szépen megkérte.

-Én garasoskodó albérlőkkel találkoztam. Nem akartak rezsit fizetni, mondván, hogy sok.

-Amikor bérlakást kerestem, sok volt ilyen. Olyan szürke volt a szmogtól és portól a fal, mocskos az olajtól a konyhában, hogy a gyomrom forgott. Kérdeztem, hogy kifestik, mielőtt beköltöznék? Fickó rám néz: “Miért? Nem jó ez így?” Azóta fordult a kocka. Bérbeadóként a lakást kitakarítva kérem visszaadni, viszont javítás, festés és cserék (pl wc ülőke) után adom ki újra…Ha valami nem működik, azonnal javíttatom. Vagy újat veszek. De én ugyanezt vártam volna el bérlőként.

-Nekem eddig szerencsém volt a főbérlőkkel. Ha valami gond volt szabad kezet kaptam, kit hívok, mikor stb.… és vagy fizette, vagy lelaktuk. Ilyen is van.

-Nemrég olyanba szaladtam bele, hogy csak néhány kábelt kellene kicserélni mert a festő már sokat megcsinált és nem akar sokat költeni mert úgyis albérlet lesz. Ja összesodorta a rezet a régi aluval. El is köszöntem hamar.

Amint látjuk albérlő és albérlő és tulaj és tulaj között is vannak nagy különbségek.

Sokszor a helyes kommunikáció, a nyitottság, rugalmasság, közös gondolkodás, ami hosszú távon ilyen téren kifizetődő.

Kinek áll érdekében folyamat albérlet után hajtani, vagy fordítva albérlő után hajtani.