Átadom másnak a munkát. Avagy mi állhat-e mögött?

Többször van olyan, hogy egy szakember vagy nem tudja, vagy nem akarja elvállalni a munkát. Ennek oka legtöbbször az időhiány, de van olyan is, amikor például egy szakember már kisebb munkákat-javításokat nem vállal, de szintén jó dolgozó partnerekhez át tud minket irányítani (így már én is jártam, teljes megelégedettséggel).

A munka átadása persze nem egyszerű, hiszen egy korrekt szakember megnézi, hogy kinek ad át munkát, kivel dolgozik. De, ha jól működik a rendszer akkor a megrendelőknek is nagy segítség, hiszen a várakozási idő lecsökken, amiből minden fél profitálhat.

Szakemberek meglátása a kérdésben:

-Igen! Túlterheltség miatt! De csak is megbízható embernek, akiért vállalom a felelőséget!

-Persze, rendszeresen… Oka 2 dolog,

  1. időhiány
  2. Én már nem foglalkozom az adott munka kivitelezésével

 

A logisztika, az erőforrások, a referenciák, a kapacitás, a feladat nagysága, jellege.

Oda-vissza kell működjön.

 

-Sokszor, mert nem rivalizálunk, kisegítjük egymást! Neki van ideje, kedve, lehetősége, én úszom épp. De csak olyannak, akiben maximálisan megbízom, és a munkája nem hagy kivetnivalót maga után. (klíma)

 

-Igen, ha nem tudom vagy nem akarom megcsinálni…de akkor olyat ajánlok, aki megbízható és úgy dolgozik, mint én… (ezekkel a szakikkal együtt dolgozunk időnként a mai napig…közös projektek…)

 

-Igen, ha túl nagy falat átadom másik (bevált)kollegának, akik többen vannak

 

-A: nem volt meg a csapat a munkához, ezért inkább odaadtam olyan ismerősnek, aki bedarálja (jó tett helyébe jót várj…hátha)

B: nem éreztem a tudásomat biztosnak az adott munkához, ezért mielőtt kóklerbe’ toltam volna, inkább az okosabbra bíztam

 

-Sokszor előfordult már. Kapacitás hiány többnyire, de van a munka típusa is akár. Van, amit a fiúkra bízok

Padló és plafon, ha lehet kihagyom.

 

Vagyis működik oda-vissza a dolog, érdemes jó partnereket keresni, akikkel együtt tudunk dolgozni. Megrendelőként pedig az ilyentől nem kell félni, az ajánlott szakembertársak is tudnak magas minőségben dolgozni.