Értés vagy meg nem értés. Parázs viták az építőiparban.

Amint tudjuk az építőipart rengeteg gond feszíti, munkaerőhiány, szakképzett szakemberek külföldre vándorlása, kóklerek megjelenése, a negatív média stb.

De valójában a nagy égető probléma a szakemberek közti meg nem értés, folyamatos viták, aminek a szakma és megrendelők isszák meg a levét.

A határidők csúszása is sokszor e miatt, illetve a nagy leterheltség miatt jön elő. Egyszerűen a szakembereknek nem megy egymással a kommunikáció, ha külön-külön szedegeti őket a megrendelő, főleg, ha záros határidőn belül kéne egy felújítást elvégezni. A szakik nem tudják egymás időpontját követni, így folyamatos a súrlódás köztük.

Ezért is keresnek a megrendelők brigádokat, generálkivitelezőket. Ezzel egy probléma van, hogy sok generálos valójában nem tud többet, mint egy megrendelő, maga is vadássza a szakembereket, cégeket egy-egy munkára és leszedi a saját hasznát mindenből. Ennek fontos utána nézni, vagyis van-e saját csapata a generálosnak, vagy mindent alvállalkozókkal végeztet. Brigádoknál, ahol egy összeszokott csapat megy az talán a jobbik eset, ahol ismerik egymást a különböző szakemberek és munkájuk alapján hívják segítik egymást egy-egy munkában.

A másik nagy gond, hogy valós összefogó testület nincs a szakemberek mögött, ami utat tudna nekik mutatni, képviselné őket és érdekeiket.

Egy ilyen testület, persze kellő állami háttér támogatással (sajnos csak szabályokat velük közösen tudnának hozni) akár felléphetne a kókler jelenség ellen, vagy komoly rendezvényeket tudna létrehozni, ahol nem milliós nagyságrendben árulnának kiállítói helyeket. Esetleg szakmákat népszerűsítő műsorokat, programokat tudna létrehozni. De, hogy ez kialakuljon természetesen a szakmában is fel kéne ébredni egy ilyen igénynek. Szerintem az igazi előre jutásban ez nagy segítség lenne.

Valamint gyakran látom, hogy egymás munkája alá írogatnak, nem éppen korrekt dolgokat. Mindenki hibázhat, egy pozitív szakmai gondolat, vagy meglátás segíti, a negatív tönkreteszi a közös munkát. Sőt sokan e miatt nem is mernek, vagy akarnak kérdezni-munkájukat megosztani. Én mindig azt mondom, ha nem tetszik, görgessünk egyet rajt.

A másik nagy gond a megrendelőkkel való kommunikációban látom, sok megrendelő nem egyszerű, és nem is kell mindegyik nekünk. Amelyik olyan engedjük, el, de korrekt kommunikációval. Az csak emeli a szakmánkról való megítélést.

Építsünk együtt jövőt, viták és nézeteltérések nélkül. Ha pedig ez előfordul beszéljük meg egymással, ahelyett, hogy támadunk.