Miért hasznos a hűségprogram!

A vállalatok közötti hatalmas verseny új eleme, hogy a vállalatok már nem elsősorban az új
fogyasztók szerzésére törekednek, hanem igyekeznek a regéiket megtartani, törzsvásárlóvá
tenni. A hűségprogramok pontosan ezt a célt szolgálják. A Nyugat-Európában már javában
virágzó programok hazánkban is egyre inkább kibontakoznak.

A hűségprogramok elsődleges célja a vásárlók megtartása, valamint a vásárlói hűség erősítése. Ha nő a vásárlók elkötelezettsége egy adott kiskereskedő irányába, ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy nő a kereskedő részesedése a vásárlók napi fogyasztási cikkekre való költéseiben, vagyis a piacból arányaiban nagyobb részesedést tud kihasítani. A hűségprogramok lehetőséget nyújtanak továbbá értéknövelő szolgáltatások bevezetésére, keresztértékesítésre.

Amiért érdemes még szerintem egy hűségprogram, mert így a régi ügyfelek kötődése nő és ha hírlevélre is feliratkoznak, folyamatosan kaphatnak hírt a cég, vállalkozás újdonságairól, fejlesztéseiről, munkáiról. Sőt egyfajta oktatást is biztosíthatunk nekik termékeink felhasználásával kapcsolatban.

Ami még hasznos lehet a törzs vásárlóknál, hogy hűségüket egy %os kedvezménnyel, vagy ingyenes szállításnál lehet jutalmazni. Ha szakember vagy, akkor pedig a díjakból érdemes engedni, vagy, hogy a várakozási időt megrövidítve mész az elvégzett munkára. Ellenkező esetben, egy erős konkurencia valószínűleg el fogja csábítani vásárlódat, megrendelődet.