Miért nem tudom eladni az ingatlanomat?

Ez nagy dilemma sok tulajdonosnak, akárcsak az, hogy mennyiért tudom eladni az ingatlanomat. Ez a kettő kéz-kézben jár, mert nagyjából minden ingatlannak megvan a vevője, ha adottak a feltételek.

De mik is az okok, ami miatt nem tudom eladni ingatlanomat:

-Magasan tartják az árát, nem akarnak engedni belőle: Sok tulajdonos nincsen tisztában a valós piaci értékkel, érdemes szakemberek véleményét kikérni eladás előtt értékbecslő, ingatlanos stb.

-Komoly kivitelezési problémái vannak, ez is sűrűn előfordul főleg újabb építésű, vagy hozzáépítétett ingatlanoknál. De természetesen lehetséges egy régebb építésű ingatlanál is vannak problémák nem áll meg a mai világban a kivitelezési mód, sokszor nagyon költséges a felújítása, ami levon az értékéből.

-Rossz környéken van, ez is nagyon befolyásolja a helyzetet. Hiszen rossz szomszédokat senki sem szeretne magának.

-Nem megfelelően hirdetik, érdemes, ha magunk nem tudunk jó fotókat, szöveget írni stb. egy szakembert megkeresni. Hiszen ma már fontos tényező, akár értéknövelő is lehet egy-egy apró dolog.

-A tulajdonossal nem lehet alkudni, átéltem katasztrófa sajnos az ilyen. A végén általában engednek az árból, de ez kinek mennyi idő és mi ki tudjuk-e várni az kérdés.

-Rossz az elrendezése a háznak. Bár ez alakítható, de értékcsökkentő is egyben, ha nem muszály ki szeretne nyűgöt a nyakába.

-A tulajdoni viszonnyal gondok vannak, esetleg bérlő van a lakásban. Az ilyen nehézség sok vevőt elriasztanak, ezeket eladás előtt érdemes elrendezni.

Amint látjuk nagyon sok összetevős a dolog, sokszor a tulajdonoson rugalmasságán múlik az eladás, persze egy képzett ingatlanközvetítő ezen sokat segíthet.

Próbáljuk kihozni az optimálist az eladásból, és gondolkodjunk vásárlóként. Ha így teszünk sokkal hatékonyabbak lehetünk az eladásban.