Miért válaszunk megbízható szakembert

 

 

Valószínűleg bele sem gondolunk, amikor belevágunk az építkezésbe, hogy milyen sok szakember szükséges ahhoz, hogy sikeresen létrehozhassuk leendő otthonunkat! Házunk élete a tervezőasztalon kezdődik, a sikeres építkezés pedig elképzelhetetlen a gondosan elkészített tervek nélkül, azonban az elképzelések mit sem érnek, ha nincsen hozzáértő-megbízható, szakember, aki mindezeket megvalósítja.

De mit tud nyújtani egy jó szakember:

-Statikailag megbízható ingatlan építése. Sajnos sok esetbe bele sem merünk gondolni milyen fontos, csak akkor, amikor a telek megcsúszik, vagy az ingatlanunkkal történik valami baj.

-Egy megbízható értékbecslő is felbecsülhetetlen, hiszen nem csak ingatlanunk árát, de a berendezési tárgyainkról valódi értékéről is ad felvilágosítást. Valamint sok esetben reálisan megmondja mennyit is ér az ingatlanom

-Az építészről nem is beszélve, aki tisztában van a hely adottságaival és az elképzeléseink elkészítésében segít.

-Kőműves: Nehéz szakma annak miden szépségével. Szeretnénk megbízható vízszintes falakat. Valamint az ő pontosságuk nagy mértékben segíti a nyílászáró beépítők munkáját stb.

-Szobafestő: Leginkább alul értékelt szakma, pedig egy szépen kifestett ingatlanba milyen jó hazamenni. Sok ember neki ál otthon festeni aztán rájön milyen fárasztó is, illetve lehet nem úgy sikerül ahogy szeretné, mert nem mindegy az sem, hogy fest valaki vagy csak maszatol.

-Gipszkartonos: Nagyon fontos szakma főleg emeletes házaknál, egy jó hangszigetelés megfizethetetlen. Persze nem mindegy ki csinálja, milyen anyagból, hogyan rögzíti. Ha nem vagyunk benne profik hagyjuk szakemberre.

-Gépész, víz és fűtésszerelő: Na igen sok a robbanás mostanában, mert sokan mindenhez értenek. Pedig az egyik legveszélyesebb szakma. Még sok más területen lévő szakember is azt mondja ebbe nem nyúlok bele, hívjon szakembert.

-Villanyszerelő: Milyen zavaró egy sötét lakásban ülni Tv és áram nélkül. Illetve nem véletlen az sem, hogy hogyan kötik-földelik az áramot. Ha nem tudjuk ne veszélyeztessük sem magunkat-sem családunkat.

-Ács-tetőfedő: A tető a ház egyik legkritikusabb egysége, amelynek masszívnak, tartósnak, az elemeknek ellenállónak kell lennie. A szerkezetet faszerkezet esetén az ács készíti, akinek feladatai közé tartozhat még egyéb faszerkezetek, például előtetők vagy kerti építmények megalkotása is.

Bádogos: Ha nem szeretnénk, hogy ázzon a falunk, vagy hogy megfelelő lejtése legyen a csatornának ne habozzunk keressük meg a megfelelő szakembert.

És persze még sok szakma van, akik fontosak a ház építésnél, akár egy jó nyílászáró beépítő, egy földmunka gépes stb. Mindig ellenőrizzük a szakembert valóban megbízható-e. Kérjünk tőle referencia munkát, esetleg tájékozódjunk másnál, akár fórumokon is felőle.

Hogyan tájékozódjunk: Annak érdekében, hogy biztosak lehessünk abban, hogy nem a mesebeli „Mekk Elek”-re bízzuk az otthonunk felújítását, segítségünkre vannak a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) honlapján elérhető nyilvántartások. https://mkik.hu/vallalkozoi-regisztracio

És figyelmeztető jel lehet az is gyorsan és olcsón ez sajnos rossz párosítás bár igaz mindenki ezt szerené a legjobban.

Ha ilyen és ehhez hasonló cikkeket akarsz olvasni ajánlom facebook oldalunkat is: https://www.facebook.com/Ingatlanszaki/