Mire figyeljek, ha Airbnb-be kezdek

Több helyen felmerült a kérdés jó-e az Airbnb?

Szerintem valakinek tökéletes üzleti forma főleg,  ha talál egy olyan helyet ahol tolerálják az ilyen fajta ingatlan kiadást. Vagy érdemes megválogatni, kiknek adjuk ki az ilyen ingatlanunkat.

Pár számomra fontos dolog, amin érdemes elgondolkozni:

-Mielőtt elindítjuk a vállalkozást érdemes ügyvéddel konzultálni, esetleg egy ilyen üzlettel több éve foglalkozó szakember véleményét kikérni.

-Érdemes megnézi, hogy hogyan tudom finanszírozni-saját tökéből (ez jobb mert ha nem jön be az üzlet nem fogsz eladósodni)vagy valamilyen hitellel oldod meg(ez veszélyesebb, mert előfordulhat ha jelzálogot kötsz rá, és nem megy a kiadás a tetőt is elviszik a fejed felül).

-Átnézni a környéket, hogy van e még üzleti rés egy Airbnb-re (valószínű lesz pár konkurenciád, főleg a jó helyen lévő helyeken).

-Átgondolni mennyiért vettem-mennyiért adom-vagy tudom kiadni az ingatlant.

-Az elején átgondolni, hogy tudok megoldani sok dolgot magam-pl takarítás, vasalás stb., ha takarítót is igénybe veszel ez plusz kiadáshoz írd.

-Reggeli is jár-e a kiadott ingatlanhoz, ha igen ezt hogyan oldod meg (szerintem ez is egy jó gesztus és vendégfogó egy finom tea-kávé, tojásrántotta stb).

-Ha turistáknak adod ki, mert valószínűleg ők több pénzt képesek kifizetni, ki tudod-e választani kiknek vagy elviseled, hogy egy bulis társaság összerondítja a lakásod. Ami még jobb a szomszédokkal is peres útra térhetsz, ha folyamatosan ilyen látogatok vannak körülöttük-erre számtalan példa van, jó pár helyen ezért szigorításokat is bevezettek.

-A fizetés megoldása, talán ez a könnyebbik rész, de ezen is érdemes gondolkozni, illetve egy jó könyvelőn, ha nem értünk hozzá.

Még persze sok tényező van, ez csak pár a sok közül.  Érdemes mindent átvenni. Ha pedig ezeken a kérdéseken átlendülve, úgy döntünk még is belevágunk hajrá.

Ha úgy döntesz sok sikert az új Airbnb-hez.

Ha hasonló cikkeket szeretnél olvasni keresd facebook oldalunkat is: https://www.facebook.com/Ingatlanszaki/