Nem mindig a jó szakemberből lesz a jó vezető!

Ezt a gondolatsort egy motivációs képen olvastam és elgondolkoztatott.

Hogy miért is? A felvetés valóban részint helyes, részint helytelen. Hiszen nem mindegy milyen vezető, alkalmazástechnikai vagy műszaki vezetőnek nem biztos, hogy egy közgazdász végzettségű vezető lenne a jó, bármennyire is talpraesett.

Indok egyszerű, hiszen lehetnek olyan kérdések, amiket egy közgazdász nem tud hirtelen megválaszolni, de egy megfelelő végzettségű és felkészültségű szakember igen.

Talán páran azt mondjátok, de hiszen lehet jó alkalmazottat is felvenni, aki ért hozzá. Ez igaz, de mi van, ha az alkalmazott elmegy, összeomlik a cég? Ki tudja milyen utód érkezik a helyére.

Én ezt a fajta függést nem választanám, talán neveltetésem miatt sem. Anyám mindig azt tanította, amit megtudsz magad csinálni azt csináld meg magad.

Ha már vezető választás. Sajnos vannak olyan esetek amikor cégek olyan vezetőket választanak, akik nagyon jól helyezkednek, jól tudnak nyalni. Megmagyarázható lenne azzal, hogy hát ez az ember lojális a céghez. Talán igaz is, de elgondolkoztató, hogy miért lojális-szereti, amit csinál, vagy csak a pénz motiválja.

Szerintem egy jó vezető ki tud állni az alkalmazottakért is, nem csak magáért. És van konstruktív véleménye tapasztalat egy vitás kérdésben, amiért ki is mer állni. Azt hiszem ez igazából a cég érdeke, hogy olyan vezetői legyenek, akik tudják, merik és van tapasztalatuk megtenni olyan lépéseket, amik a cég érdekeit megkívánnak.

Itt még az is fontos számomra, hogy tudja a munkafolyamatokat, és merjen beleállni a munkába. Ne csak ossza a parancsokat.

De persze ez csak az én véleményem. Te, hogy látod ezt a kérdést, milyen vezetőt szeretnél látni cégedbe?