Szakember vs Megrendelők

Egy beszélgetés során jött elő a téma megrendelő vs szakember.

 

 

Vagyis egyiknek sem egyszerű a másikkal, hogy miért azon kívül természetesen, hogy mindegyiknél vannak nehéz megrendelők, illetve kóklerek.

 

 

Legtöbbször a pénzen megy a vita, hogy miért? Nem minden megrendelő szarrágó, de persze ilyen is van. Vannak, akik havi szinten 200.000-300.000 Ft-ot keresnek, ezért nagyon nem mindegy mennyi az annyi. Persze van támogatási forma, a babaváró, ha nincs saját tehermentes ingatlan, a lakosság nagy része a hitel visszatérítésre használja. Otthonfelújításinál is kell rendelkezzen egy minimális összeggel, ha nincs nehézkes belevágni a felújításba. Persze egy jó pénzügyi tanácsadó sokat segíthet eligazodni a kérdésben.

 

 

Ami még elő szokott jönni, a vállalási idő. Ez megérthető szakemberhiány van 3-6 hónap a várakozás-sokan hirtelen akarnak minden nem fontos dolgot megoldani. Persze vannak hirtelen kialakult vészhelyzetek jégkár, csőtörés stb., ami mindent felrúg. Ilyenkor nehéz helyzetben van a megrendelő esetleg egy kieső munka miatt tud csak jó szakit megbízni. Ellenkező esetben a kókány veszély fenyeget.

 

 

Eltűnt a bizalom a szakemberek iránt. Ez is jelenség sajnos mostanában, a média negatív hatása, és a szóbeszéd nem tesz jót ennek. Leginkább az ajánlás után bíznak meg szakembert, itt nagyon fontos tény, hogy szakember másik szakember ajánlásával nagyon hasznos dolgot csinálhat. Segítheti a szakmát, hogy egy másik jó szakit ajánl, a megrendelőt, hogy esetleg lerövidül a megrendelési idő stb.

 

 

Szakemberhiány bizonyos ország területeken szintén jelenség, itt ami még megnehezíti a helyzetet az utazási kedv lecsökkent hiszen helyben is van elég munka. Ennek a levét megrendelők isszák meg sajnos.

 

 

Nincs összhang megrendelő és szakember közt viták is sokszor kialakulnak, ebből lehetnek félbehagyott építkezések. Érdemes mielőtt egy nagyobb projektbe bármelyik fél beleáll átgondolni, hogy hosszú távon együtt tud-e működni a másikkal.

 

 

Építőanyag hiány, munkadíj emelkedés, ez is mind nehezíti a helyzetet. Megrendelőt, ha lehet fel kell világosítani az anyagot, ha tudja előre vegye meg, így talán nem lesz akkora a végén az árkülönbség. Ma egy építkezés árának végét elég nehéz megjósolni, illetve csúszások lehetnek a munkákban az építőanyag hiány miatt.

 

 

Illetve jelenség a szakember és szakember közti összhang hiánya, ez szintén nem túl szerencsés egy munka közben, eltolódhat minden, illetve felesleges javításoklehetnek, főleg akkor ha nem tisztelik egymás munkáját a szakemberek, ez pedig átvitt értelemben kihat a megrendelőre is. Nagyon hasznos egy külső koordinátor egy építkezésen.

 

 

Felelőttlenség a kivitelező részéről. Nincs átgondolva, statikai vizsgálat az építkezés előtt. Ez galibát okozhat, akár jogi procedúrát is magával von, ha pl a szomszéd teleknél leomlik a part-sajnos volt ilyen ismeretségi körben.

 

 

Ami pedig még fontos, hogy a szakemberek segítség, álljanak ki egymásért, ne hátráltassák a másik munkáját, illetve ne szapulják egymást, mert ezt hallva a megrendelő társadalomban kialakul egy vélemény.

 

 

Te, hogy segíted a megrendelőket, szakembertársaidat munkád során?