Agg Dániel-Építész, Generálkivitelezés

Agg Dániel-Építész, Generálkivitelezés
Budapest, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Pest megye
Budapest
06

Biztonságot nyújtunk ügyfeleinknek a jó döntések meghozásához adott segítségünkkel, akár már a megvásárolandó optimális ingatlan kiválasztásában történő közreműködéstől kezdve. Költséghatékony szemlélettel és alapossággal dolgozunk értük. Megbízóink előzetes elképzelését megvizsgáljuk generáltervező építész szemmel is, és ha ennek során buktatót észlelünk, feltárjuk az okát és megkeressük a megoldást. Ezután ebből az elképzelésből olyan közös pozitív célt, pontosabban tervezési programot fogalmazunk meg, amely minden szempontból, vagyis az elvárások, lehetőségek, szabályozás és ár szempontjából is megvalósítható.

  Ezután ezt a tervezési program rögzítette keretet töltjük ki egyre jobban a részletekkel. Közben a fókuszt a létrehozandó terekben folyó tevékenységekre és az egyéni szükségletekre helyezzük: azokban ki hol mikor mivel/kivel mit és hogyan csinál, ahhoz mire van szüksége. Azért tartjuk rendkívül fontosnak ha mindennek van helye és értelme, mert így lehet a végeredmény igazán költséghatékony, mert így lehet a lehetőségekből a legtöbbet kihozni: vagy kevesebb alapterületen megvalósítani a célt (=kisebb bekerülési költség), vagy a rendelkezésre álló területen minél többet megvalósítani (=magasabb profit). Megbízói igény esetén ezt szívesen fokozzuk egészen addig, amíg a rendelkezésre álló alapterületen a hagyományos megközelítéssel lehetségeshez képest akár cca. 1,2-1,5-szer akkora programot meg nem valósítunk kényelemvesztés nélkül, egyedi igényre szabott ügyes bútorozással kombinált nagyon átgondolt térhasználattal. A tevékenységekre és szükségletekre alapozott tervezés során elengedhetetlennek tarjuk még a komplex gondolkodást, azaz az építészet, belsőépítészet, design és más társtervezői szakági munkarészek, illetve a kivitelezés sajnálatos szétválásának újra egyesítését, egy kézben tartását. Ugyanez a szemléletmód és megközelítés szükséges egy működő üzem bővítésének üzemleállás nélküli megvalósításához is.

  Fontos számunkra, hogy a nap végén mindenki elégedett legyen a jó végeredménnyel, amihez – legyen szó lakásról, vagy munkahelyről – a Megbízó, Tervező és Kivitelező alkotta csapat tagjainak mind oda kell tennie a magáét. Azért dolgozunk, hogy ügyfeleink ne egy nyomasztó, kezeik közül kifolyó, hanem egy izgalmas és örömteli folyamatként éljék meg projektjeiket, amit ők értékelnek. A közös munka során hosszútávú kapcsolatot építünk ki egymással, ezért a további építészeti, belsőépítészeti, illetve egyéb tervezési, átalakítási, felújítási, karbantartási munkáikat is gyakran velünk terveztetik, végeztetik.

  Tapasztalja meg Ön is a különbséget a tervezéstől a kivitelezésen át a költözésig:
Fines Finium Studio építésziroda – ahol az Ön használatbavétel utáni elégedettsége a termék!

Szolgáltatásaink

 1. Műszaki szaktanácsadás
  Ezen szolgáltatásunk igénybevétele ingatlanvásárlás előtt kifejezetten hasznosnak bizonyulhat minden leendő tulajdonosnak, mert ennek segítségével a későbbi különösebb meglepetések elkerülhetők. Az állapotfelmérésen túl az ingatlannal kapcsolatos építési előírásokat, kikötéseket, de akár a leendő tulajdonos igényének megfelelő építészeti koncepcióhoz való alkalmasságot, illetve a tulajdonjogi viszonyokat már az első lépések megtétele előtt érdemes tisztázni, különös tekintettel a megfogalmazott cél eléréséhez vásárlás után még szükséges anyagi ráfordításokra. Irodánkban építész tervező-szakértő, tartószerkezeti tervező-szakértő, épületgépészeti tervező-szakértő, épületvillamossági tervező és tűzvédelmi tervező-szakértő, illetve ügyvéd kollégákkal együttműködve ehhez az alábbiakban állunk rendelkezésére:

  • Ingatlanvásárlás előtti műszaki tanácsadás – a kiválasztott ingatlan megtekintése akár csak generáltervezői “építész szemmel”, vagyis hogy a kiszemelt ingatlan meg tud-e felelni az iránta támasztott elvárásoknak. A jó döntés meghozásához szükséges tisztánlátáshoz (amihez a vevői oldalról -műszaki állapot figyelembevételével- kifizethető legnagyobb vételár eladó által kért árral történő összevetése vezet) a következő kérdések megválaszolása szolgál mankóul: Milyen a telek lokációja? Milyen a rajta álló épület műszaki állapota? Ha észlelhetők szerkezeti károsodások, repedések, azok jelentősek-e, kell-e velük foglalkozni, hogyan lehet őket javítani, ha kell? Milyen az ingatlan épületgépészeti és épületvillamossági rendszereinek állapota, kell-e a közeljövőben rájuk költeni? Az épület/lakás a vevő igényei szerint jelen állapotában jól használható-e, vagy ügyes térkihasználással, esetleg legfeljebb kis átalakítással-bővéssel azzá tehető-e? Ha szükséges belső átalakítás, bővítés, az műszakilag gazdaságosan megvalósítható-e, és mennyibe kerül? Stb. A feltenni szükséges kérdések ingatlanonként változóak, azokat személyes konzultáció keretében határozzuk meg, és pontosítjuk.
  • Teljeskörű jogi tanácsadás az adásvételi szerződéstől kezdve a közös tulajdon megszüntetéséig, társasházi ügyek (alapítás, módosítás, szervezeti és működési szabályzat).
  • Előzetes tájékozódás az építési, bővítési, átépítési lehetőségekről, az építésügyi jogszabályok naprakész követésével, egyeztetés a területileg illetékes építésügyi hatósággal.
  • Állapotfelmérés: épületszerkezetek vizsgálata, beépített anyagok meghatározása szemrevételezéssel, vagy szerkezeti feltárással, gépészeti rendszer meghatározása, ingatlanon lévő épületállomány felmérése és rögzítése, szükség szerint tartószerkezeti tervező, épületgépész tervező és épületvillamos tervező kollégákkal együttműködve.
  • Energetikai tanúsítvány készítése a meglévő állapotról – adásvételhez, bérbeadáshoz vagy pályázathoz.
  • Korszerűsítési javaslat az épület magasabb energetikai osztályba sorolásához.
 2. Épületfelmérés
  Meglévő épület felújításának, átépítésének, bővítésének építészeti-műszaki, vagy kiviteli tervezésénél kifejezetten fontos a kiindulási állapot alapos ismerete, hogy a tervezett állapottal összhangban alkalmazható helyes műszaki megoldások meghatározhatóak legyenek. A kívánt célnak megfelelő eszközökkel a tervezési munkát megelőzően felmérjük és dokumentáljuk ezért a meglévő állapotot, kiemelt figyelemmel az épület szerkezeti és teherhordó rendszerére, állapotára, észlelhető károsodásokra, repedésekre, egyéb sérülésekre, stb. A felméréshez a szerkezetek felületeinek látható kontúrvonalának rögzítésén túl tartozhatnak feltárások és anyagvizsgálatok a meglévő rétegrendek, vagy a meglévő szerkezetek állapotának (pl. nedvességtartalmának) meghatározásához, szükség szerint geodéziai felméréssel kiegészítve.
 3. Teljeskörű generáltervezés, ügyintézés
  A szükséges hatósági-szakhatósági egyeztetések lefolytatását, illetve engedélyezési tervezés során az ÉTDR-en keresztüli ügyintézést mi végezzük minden szakág vonatkozásában, de igény esetén a közműszolgáltatók felé történő ügyintézést is vállaljuk. A 155/2016. (VI. 13.) kormányrendelet szerint a 300 m2 alatti új lakóépület építése vagy meglévő lakóépület bővítése, illetve 300 m2-t meghaladó új lakóépület építése vagy meglévő lakóépület bővítésének egyszerű bejelentésével kapcsolatos ügyindításához az e-napló ügyfélkapun keresztüli készenlétbe helyezése szükséges, ami Építtető feladata.

  • Tanulmányterv, vázlatterv
  • Építészeti-műszaki dokumentáció
  • Kivitelezési dokumentáció
  • Tervezői művezetés
  • Megvalósulási terv
 4. Építészeti tervezés, ügyintézés
  A szükséges hatósági-szakhatósági egyeztetések lefolytatását, illetve engedélyezési tervezés során az ÉTDR-en keresztüli ügyintézést mi végezzük építészet szakág vonatkozásában. A 155/2016. (VI. 13.) kormányrendelet szerint a 300 m2 alatti új lakóépület építése vagy meglévő lakóépület bővítése, illetve 300 m2-t meghaladó új lakóépület építése vagy meglévő lakóépület bővítésének egyszerű bejelentésével kapcsolatos ügyindításához az e-napló ügyfélkapun keresztüli készenlétbe helyezése szükséges, ami Építtető feladata.
 5. Belsőépítészeti tervezés
  A szükséges szakhatósági egyeztetések lefolytatását mi végezzük belsőépítészet szakág vonatkozásában.

  • Lakóépületek
  • Középületek
  • Ipari épületek
 6. Tartószerkezeti tervezés
 7. Épületgépészeti tervezés, ügyintézés
  A szükséges szakhatósági egyeztetések lefolytatását mi végezzük épületgépészet szakág vonatkozásában, de igény esetén a tervezéssel érintett közművek szolgáltatói felé történő ügyintézést is vállaljuk.
 8. Épületvillamossági tervezés
  A szükséges szakhatósági egyeztetések lefolytatását mi végezzük épületvillamosság szakág vonatkozásában, de igény esetén a tervezéssel érintett közművek szolgáltatói felé történő ügyintézést is vállaljuk.
 9. Személy-, teher- és gépjármű felvonó tervezés
 10. Építésügyi-műszaki szakértés
  Az építésügyi műszaki szakértés célja általánosságban az építési tevékenységgel kapcsolatos műszaki jelenségek ok-okozati összefüggéseinek értékelése, a vitatott esetek megítélése, hibák, hiányosságok, károk, illetve ezek okainak feltárása, és mindezek szakvéleményben történő összegzése a megbízásban feltett kérdésekre adott válaszok formájában, a Megbízó által rendelkezésre bocsátott dokumentumok, helyszíni szemle, helyszíni vizsgálatok, szükség szerint laboratóriumi vizsgálatok alapján.

  • Általános építmények építészeti szakértése – Az építészeti tervezési körébe tartozó építmények szakértése építészeti vonatkozásban.
  • Épületszerkezeti szakértés – Természetes anyagokból, előregyártott, vagy helyszínen előállított anyagstruktúrával kialakított magas- és mélyépítési épületszerkezetek elemeinek és összeépített struktúráinak vizsgálata, ok-okozati értékelése az előírt teljesítményadatok alapján.
  • Épületfizikai szakértés – Építmények hő- és páratechnikai rendszereinek, hangszigetelési és akusztikai, rezgés elleni védelmének, nedvességi vizsonyainak, illetve szerkezeti méretezések, kialakítások, megoldások szakértése.
  • Építési beruházások építésügyi műszaki szakértése – Beruházások előkészítése, a megvalósítási folyamatok irányítása (“beruházásvezető mérnök”), illetve a kivitelezési munkák műszaki tartalmának vizsgálata, értékelése.
 11. Látványtervezés

 • Agg Dániel-Építész, Generálkivitelezés
 • Agg Dániel-Építész, Generálkivitelezés
 • Agg Dániel-Építész, Generálkivitelezés
 • Agg Dániel-Építész, Generálkivitelezés
 • Agg Dániel-Építész, Generálkivitelezés
 • Agg Dániel-Építész, Generálkivitelezés
 • Agg Dániel-Építész, Generálkivitelezés

Üzenet küldése a szakembernek

Agg Dániel-Építész, Generálkivitelezés