Biobaushop Kft.-Biró Péter-Természetes építőanyagok

Biobaushop Kft.-Biró Péter-Természetes építőanyagok
Országos
Gyula

A Biobaushop hazánk piacvezető természetes építőanyagokat gyártó cége a vályogvakolatok, természetes felületképző anyagok és természetes hőszigetelések területén, valamint a világ legnagyobb természetes hőszigeteléseket gyártó vállalata, a STEICO kiemelt hazai képviselete. 15 év szakértői munkájával, épületbiológus közreműködésével felkutattuk és a tökélyre fejlesztettük azokat a természetes és környezetbarát öko-építőanyag receptúrákat, amikkel az otthonok levegőjét igazoltan és műszerekkel is mérhetően károsanyagoktól mentessé téve hozzájárulhatunk a benne élő családok egészségesebb élethez. Innovatív termékekkel és rendszerekkel segítjük azokat a kivitelezőket:

 

  • akik számára fontos az egészség- és környezettudatosság;

  • akik nem érik be az átlagossal, valami kivételes és exkluzív terméket keresnek;

  • akik olyan otthonokat szeretnének építeni, melynek lakóklímája a lehető legideálisabb, mentes mindenféle épületmérgektől,

  • akik számára fontos, hogy munkájuk során olyan anyagokkal dolgozzanak, amelyek nem veszélyesek az egészségükre.

 

Kivitelezőként Ön is tehet az allergiásokért

 

Belegondolt már abba, hogy napjainkban az emberek életük háromnegyedét zárt terekben töltik, olyanokban, amiket Ön is épít vagy felújít? Pont emiatt kell egyre nagyobb hangsúlyt fektetni a belső terek lakóklímájának egészséges kialakítására a kivitelezés során. Az elmúlt években sajnos megduplázódott hazánkban az allergiások száma: már a lakosság egynegyede allergiás, ami azt jelenti, hogy egy négyfős családban valaki biztosan érintett. Meg szokta Ön kérdezni a kivitelezési megbízás kezdetén a tulajdonostól, hogy ő vagy valamelyik családtagja szenved-e allergiában?

 

Az energetikai szempontból maximális mesterséges építőipari megoldásokkal bár spórolni lehet a lakótér fenntartási költségein, de ezen technológiák többsége meggátolja a levegő természetes körforgását az épületekben, ezáltal megszűnik a ház természetes szellőzése (“beteg épület szindróma”). Ennek hatására egyre több kórokozó, penészgombák illetve egyéb káros anyagok kerül a lakótérbe, ami számos megbetegedés forrása lehet és  nagyban megnehezíti az allergiában szenvedők életét is. Egyáltalán nem mindegy tehát, hogy egy allergiás ember milyen lakóklímájú házban lakik.

 

A természetes anyagokkal történő hőszigetelés már önmagában is sokat segíthet az Ön komfortérzetének növelésében, ehhez pedig a világ legnagyobb természetes hőszigeteléseket gyártó cége, a STEICO kiemelt hazai képviseleteként jó szívvel ajánljuk a SEICO farost termékeket. Egy ilyen öko-építőanyagokból, természetes felületképző anyagok felhasználásával, természetes vakolatokkal megépített családi ház ugyanis már önmagában megkönnyebbülést hozhat az allergiában szenvedőknek, hiszen enyhíti vagy akár meg is szüntetheti az allergiás tüneteket. 10-ből 8 allergiás ügyfelünk jelentős jobbulásról számolt be, míg 8-ból 2 gyermeknél teljesen megszűntek az allergiás panaszok a saját otthonukban.

 

Legfőbb törekvésünk az egészséges építés: a természetes megoldásoké a múlt és a jövő is

 

A természetes, környezetbarát építőanyagok ma Európaszerte egyre növekvő népszerűségnek örvendenek, és használatukkal egészségünkre ártalmatlan, környezetbarát és fokozottan energiatakarékos jövőbemutató épületek valósíthatóak meg.

 

A vályogot sokan elavult építőanyagként ismerik, pedig kiemelkedő tulajdonságai miatt  nem csak a vályogházak és műemlékek felújításoknál, hanem a nagyobb projekteknél (irodaházak, hotelek, kórházak, iskolák, óvodák, lakóparkok, családi-, passzív- és könnyűszerkezetes házak) is szívesen alkalmazzák. Rendszerben, lágyfarost vagy fagyapot lemezzel kombinálva régi építésű bérházak, műemlékek, belsőoldali hőszigetelése is remekül megoldható vele.

 

Különösen szép, természetes, ráadásul egészséges is a vályog nemesvakolattal kialakított fal: a letisztult, elegáns felületektől a rusztikus effektekig szinte minden lehetséges. Festékpigmentek keverésével közel 1.000 színvariáció áll a kivitelezők rendelkezésére. A nemesvakolatokkal sok kedvelt felületképző technika is kivitelezhető: dörzsölt, csiszolt, sima, antikolt, márvány, stukkó (glettelt felületek, mint egy elit csempe).

 

Ráadásul az öko-építőanyagokkal történő munkafolyamatok során a kivitelezőknek nem kell védőruházatot viselni, mert ezek az anyagok nem károsak az egészségre és nem irritálják a bőrt. Sőt, mesterséges társaikkal szemben még a szerszámokra sem kötnek rá.

 

Íme további hat dolog, amit lehet hogy még nem tudott az öko-építőanyagokról:

 

  1. légtisztító hatású, megszünteti a lakótérben a kellemetlen szagokat,hiszen nagymértékben megköti a levegőben lévő káros anyagokat és illékony szerves vegyületeket;

  2. felülete a műanyag festékekkel és lakkokkal szemben antisztatikus, így minimalizálható a finompor képződése;

  3. minimalizálja a penészedés veszélyét, mivel képes a levegőből a nedvességet felvenni majd később leadni, ezáltal a lakótér páratartalma az ideális, DIN szabvány szerinti 45-55%-os szinten tartható;

  4. segít a levegőben található pozitív és negatív ionok arányának helyreállításában is;

  5. csökkenti az elektroszmogot;

  6. felépíthető belőle akár a legmodernebb okosház is.

Üzenet küldése a szakembernek

Biobaushop Kft.-Biró Péter-Természetes építőanyagok